L’arribada al nou món

L'arribada al nou món

Article per l’anuari de Bondia.cat que podeu trobar a: http://bondia.cat/component/content/article/17430

Si l’any passat anava a ser un any ple de promeses de canvi i de futur, s’albiraven revoltes per la democràcia impulsades per la xarxa, expandíem els nostres horitzons vitals, connectant-nos a tots en tot moment, i s’endevinava una certa incertesa sobre la nostra futura privacitat, sobre els límits del que hom pot i no pot fer a la xarxa, al final, l’any va superar, pel bo i pel dolent, tot el que en podíem esperar, i ens obre un futur ple de dubtes i incerteses, però també d’esperances i promeses.

Ha estat l’any on les revoltes contra els règims s’han escampat, però també on, gràcies a les tecnologies i les xarxes hem presenciat com les revoltes esdevenien guerres i repressió. Hem vist com, per protegir un negoci, que ja fa temps està abocat a canviar per obsolet, la gran indústria cultural, un país ordenava el tancament de webs d’altres països, demanava detencions i extradicions, amb un zel que, ni remotament, mostren les policies envers criminals més ferotges. Hem vist com la popularització i expansió de les xarxes socials han canviat totalment els nostres conceptes sobre la privacitat, coses que abans no deixàvem que ningú sabés ara les proclamem als quatre vents, mentre ens dediquem a repetir i difondre (a retuitejar, una nova paraula acceptada com si res al nostre vocabulari) informacions que tant poden ser veritats importants com veritables bajanades, on el que es diu a les xarxes marca el contingut i l’editorial dels mitjans, i no a l’inrevés. El món pla, l’aldea global, amb tafaners i tímids, i bons i dolents, ja és aquí, benvinguts hi sigueu tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.