A Atacama

Després de moltes hores d’avió (de les darreres 48 hores, n’hem passat la major part volant i les que no a aeroports tirats) hem arribat a Atacama.

És una sensació curiosa veure arbres de nadal, fotos del pare noel, i decoració nadalenca (amb ninots de neu inclosos) tant a Santiago de Xile com a San Pedro d’Atacama, i nosaltres amb pantaló curt i suant, amb ulleres de sol i el mocador al cap per la insolació.

El desert pinta bé, no podrem fer observació astronómica a La Serena, o si la fem no servirà pràcticament de res, estem a punt d’entrar a la lluna plena. Però tot i que la Lluna està gairebé plena, el cel és espectacular, encara que no poder localitzar res, ni l’Ossa, ni Altaïr, ni res se’t fa extrany, i encara no he localitzat la Creu del Sud. Com que passat demà sortirem cap a uns Gèisers a les 4.00AM (fer el turista és realment molt cansat), intentaré orientar-me amb l’Stellarium i buscar-la.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.