Final i Principi

carlesm
carlesm

Aquesta setmana ha estat especial a la meva feina, com a mínim per mi. Ha estat el final d’una feina, i el principi d’un altra. He deixat l’ASIC de la UdL, després de, començant de becari, 15 anys. Com sempre que fas canvis així, al moment d’empaquetar, he trobat unes fotos de la Web de la UdL a principis del 96 (i de la intranet). Les fotos són en paper!. No he pogut resistir i les he passat per l’escànner.

Hi ha versions posteriors de www.udl.es a WebArchive: http://web.archive.org/web/*/http://www.udl.es. On podreu veure la foto de carnet que vaig penjar, per començar a asustar els usuaris, abans de “maltractar-los” (d’aquí alguns em van posar b0fh).

I ara les fotos de les primeres webs:

webudlintranet

Val a dir que, la primera felicitació que vaig rebre, ja com a treballador, no com a becàri, després de montar (amb altres), una xarxa ATM, a sobre d’aquesta una xarxa LAN, repartida per 6 campus, routing, seguretat, firewalls, servei de mail universal, etc. va ser, no per tot això, sinó per un bash-script (com a CGI), de 12 línies que buscava a la taula del NIS (no teníem encara ni LDAP, ni NISPLUS), part del nom d’una persona, treia el login, i buscava a /etc/aliases aquest login per donar-te l’adreça de mail (20 minuts de feina, un divendres a la tarda, fent-ho com a anti-stress de la feina dura de debó).

Ah! pels que encara no veieu això del programari lliure claret. Tot el que feia (i el que feia la gent de xarxa), ja era programari lliure, des del dia zero, mireu sinó el VIM Powered que teniem a la plana del webteam:

http://web.archive.org/web/19970618023617/www.udl.es/webteam/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.