Pushkar

Hem estat a un altre lloc de peregrinatge, Pushkar. No massa a comentar, no hi havia massa cosa a veure, només uns Ghats com a Varanasi, però pocs i petits, i poca cosa més. Hi havia, això si, molts peregrins que hi van, gent pobra que dedica molts dels seus escassos recursos a banyar-se en un llac perque creu que Brahma també ho va fer (si Brahma existís i vegés el llac i la brutícia i contaminació que hi ha us asseguro que no s’hi banyaria ni fart de vi). Tota la ciutat viu d’això, dels peregrins, fins el punt que tota la ciutat (i voltants) és vegetariana i no hi ha ni alcohol. Això si, com que ara a part de peregrins hi apareixen turistes, la cosa s’ha “comercialitzat” una mica més, no és pas cosa de que les creences ens prenguin uns dinerets….

Al matí, abans d’anar a Pushkar, haviem estat a Ajmer, un centre de peregrinació musulmana (hi ha enterrat un sant Sufí), igual que a Pushkar, però d’un altra secta. Aquí són els fidels d’Allah els que tenen montat un negoci (el que vigila les sabates, el que et guia fins la porta de la mesquita, el que vol fer-te de guia per dins de la mesquita, el que ven no-se-que, etc.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.