Jaisalmer

Després de sis hores de cotxe hem arribat a Jaisalmer. El paisatge, de camí, anava canviant poc a poc, des de Bikaner, que ja era la porta del desert, a Jaisalmer, que està al bell mig del desert. Durant el trajecte hem anat trobant cada cop més i més peregrins, amb banderes de colors, i el conductor ens ha dit que anaven a un temple que hi havia pel camí. Hem sabut ben aviat que estàvem a prop del temple, a uns quilòmetres hem començat a veure sabatilles per terra, fins que en un punt, a uns tres o quatre quilòmetres del temple hi havia milers de sabatilles, totes barrejades; els peregrins han de fer el final del trajecte descalços, encara que veien el desgavell de xancles, sabates i sabatilles que hi havia, potser hauran de fer-hi també la tornada.

L’arribada a Jaisalmer és espectacular, el fort i la vil·la murallada formen un turò que es veu a molta distància, i la visió és esplèndida. Hem deixat les coses a l’allotjament i hem anat a uns 40 quilòmetres d’aquí a veure les dunes. Ho hem fet com marquen els cànons del bon “turista”: camell fins les dunes i a esperar allí la posta de sol. Sopar i cap a casa. Només que a l’acabar de sopar sí que hem gaudit d’un espectacle que no ens esperàvem: el cel. No hi ha gota de contaminació i a més, com estem al desert, l’aire és molt sec, i per tant, la visibilitat era òptima. L’espectacle de tenir la Via Làctica sobre el teu cap i veure-la com s’ha de veure no té preu. De tornada de sopar, en mig del no res, el conductor ens ha parat, ha aturat les llums del cotxe i hem pogut veure encara millor, si cap, els estels. Veient com es veu el cel quan no hi ha contaminació lumínica et venen ganes de, al tornar, anar trencant a cops de pedra tots els fanals que apunten al cel, tots els rètols innecessaris, tot el que pugui estorbar la foscor de nit.

1 comentari


  1. hola!!!
    quina gracia veure a les vostres fotos el que vaig veure fa un any!!!
    inevitable fer d turista…je,je…al fi i al cap és el q som!… i per molt turistic que sigui, per res del món m’hagues perdut anar en camell pel desert de jaisalmer, ho repetiria mil cops!
    disfruteu del q us queda d’india!

    Respon

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.