Agra i Fatepur Sikri

Primers dos dies a l’Índia. Ahir, només baixar de l’avió vam agafar un cotxe (un taxi, un Tata Ambassador) cap a Fatepur Sikri, 5 i pico hores de cotxe. Va anar bé, jo vaig poder dormir tot el trajecte, que no ho havia fet a l’avió, i l’Eva també va dormir una bona estona (ella havia dormir un parell o tres d’hores a l’avió).

Allí vam fer la primera visita, el Palau que hi ha a Fatepur Sikri, impressionant, un palau molt xulo, molt ben conservat, de pedra vermella (típica de per aquí). El palau va ser abandonat per falta d’aigua, és el que passa quan construeixes on no hi ha recursos (encara no coneixen els transvassaments o les captacions temporals d’aigua).

D’allí cap a Agra, més cotxe, i a l’hotel. Vam arribar rebentats, vam anar a sopar a un dels restaurants recomanats (per santa Lonely Planet), molt bo, el menjar indi ens està agradant, de moment.

Avui a primera hora, a les 6 am, cap al Taj Mahal, a veure-hi sortir el sol, encara que quan hem vist el sol era avançat el matí (estava ennuvolat). El Taj Mahal, impressionant. Val la pena la visita, i estava tranquilet, no hi havia massa turistes i per tant podies anar fent. El guia (un amic del conductor) no serveix de gran cosa, només repeteix un cop i altre que és el monument de l’amor, simètric i the most precious, number one monument of the world.

Un cop hem visitat el Taj Mahal, cap al Fort d’Agra, aixó sí, amb la pertinent desviació i parada a una botiga on fabriquen alguna cosa, aquest cop tauletes de marbre (de més d’un metre de diàmetre). Ens ha agafat per sorpresa (ja havíem dit que no volíem veure’n cap). Després del Fort d’Agra ja ho hem aclarit amb el taxista (i ja hem tingut la primera mala cara).

El Fort molt xulo, sense Taj Mahal ja justifica per si sol una visita a Agra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.