A Fedora 8

Com que m’he tingut que quedar a casa per que estic malament i al llit no m’hi podia estar massa, que m’aborria, he decidit provar Fedora 8 (ja, encara no ha sortit, surt el dijous, però a la UdL en fem mirror i ja el tenim des de dilluns 😀 ).

He fet una reinstal·lació de nou, el meu PC de casa tenia encara el Fedora Core 6 i molt tocat i modificat i per tant, ja tocava. La veritat és que, a banda d’alguns problemes amb la gràfica, que ja havia tingut amb FC6 (per això no vaig actualitzar a FC7), la cosa ha estat maravellosament ràpida i suau.

Un cop instal·lat el F8, només ha calgut activar un repositori addicional (Livna) d’aquests que no estan als USA per temes de cripto, patents, etc. I afegir des de Pirut la resta de coses que no em funcionaven: còdecs diversos, controladors gràfics, etc.

Només m’ha fallat fent la instal·lació en mode text i en català, però encara no veig on fallava, al pasar a fer-la en mode gràfic (canviant de tarja de vídeo, un dels avantatges de tenir-ne 2), o al fer-la en anglés en mode text, si que ha funcionat.

Estic sorprés de la funcionalitat, de la suavitat, de com funciona tot amb F8, i suposo que els d’Ubuntu 7.10 també del seu Ubuntu, la veritat, el proper cop que algú em digui que el Linux no funciona, que és complicat, etc. no se si podré contenir-me.

3 comentaris


 1. Una curiositat: com és que uses Fedora com a distribució Linux?

  Jo uso K-Ubuntu… per què? Doncs per què vaig iniciar-me amb Debian i d’aquí cap a K-Ubuntu.

  PD: Millora’t!

  Respon

 2. Sempre he usat fedora, ja fa anys, des de la Redhat 1.0. I, com vaig llegir fa uns dies:

  If you like a nice desktop, use Ubuntu.
  If you really value freedom, use Fedora.

  Respon

 3. Acabo de posar la darrera Ubuntu a un ThinkPad X61s i funciona tot. Fins i tot el lector de targes SD i la transferència de dades per Bluetooth des del mòbil.

  Em falta connectar-me a Internet amb el mòbil, via Bluetooth… però diria que és problema dels DNS de Vodafone, perquè els ping a IP funcionen.

  El Ricardo va configurar el lector d’empremtes per a estalviar-se teclejar passwords, i funciona. També ha fet que veiés la SIM interna, i s’estalviarà carregar la sabonera de Vodafone. Em deia que avui ha connectat, a la 1a, un comandament a distància Bluetooth per a fer presentacions, i tots els botons funcionen.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.