Microsoft i els estàndars

Ja fa uns dies que circula per internet (p.e. a elpais.com): Science i Nature no acceptaran documents en format .docx (l’infame OpenXML de Microsoft). Sembla que la edició de fórmules i de lletres gregues presenta problemes que fan difícil treballar aquests articles.

És curiós veure alguns dels comentaris que hi ha al respecte. Quan s’intenta que la gent utilitzi OpenDocumentFormat (ODF, p.e. el d’OpenOffice), un format estàndar, però de veritat: ISO/IEC 26300, un dels arguments (la cantarella de fet) és: és que no és un estàndar, el .doc si que és un estàndar. A banda del desconeixement de que és o no és un estàndar, és curiós veure com quan Microsoft impulsa un canvi de format de .doc a un altra cosa, aleshores la cantarella dels seguidors (o fidels?) de Microsoft canvia i es converteix en: que s’ha de canviar! que s’ha de canviar!

1 comentari


  1. Cuando las editoriales dicen que ODF no es un estándar, lo que quieren decir es que su programa de autoedición no es capaz de realizar la importación correctamente de esos documentos.¿Por qué no son capaces (todavía) de importar todavía los ODF programas como InDesign? Por ejemplo Elsevier (el equivalente a Microsoft en el mundo de las editoriales de revistas científicas) utiliza InDesign:http://quarkvsindesign.com/articles/a1/news/2005/the-netherlands-largest-weekly-magazine-goes-woodwing/En unos cuantos meses Adobe tendrá preparado el importador. Resultado: se acabó la noticia y seguirá sin leer los documentos en formato OpenDocument.

    Respon

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.