Deu signes de que ets un fonamentalista cristià

He trobat a Top Ten List una llista que et permet fer un auto-test sobre tolerància religiosa. M’ha semblat increïblement certa, pel benefici de tots, la tradueixo al català:

Els deu signes de que ets un fonamentalista cristià.

  1. Negues vigorosament l’existència de milers de deus proclamats per altres religions, però et sents ultratjat si algú nega l’existència del teu.
  2. Et sents insultat i deshumanitzat quan els científics diuen que l’home ha evolucionat d’altres formes de vida, però no tens problema amb què la Biblia proclami que vàrem ser creats del fang.
  3. Et rius dels politeistes, però no et suposa cap problema creure en un déu format per tres entitats (tri?).
  4. T’indignes al sentir les “atrocitats” atribuïdes a Al·là, però ni parpalleges quan sents com Déu/Jehovà va assassinar tots els nadons d’Egipte a l’Èxode i va ordenar l’eliminació de grups étnics sencers a Josué incloent dones, nens i arbes!
  5. Et rius de les creences hindús que deifiquen humans, i de les afirmacions gregues de déus dormint amb dones, però no tens cap problema per creure en l’Esperit Sant va prenyar Maria, qui va donar a llum a un home-déu que va ser mort, que va tornar a la vida i que va ascendir als cels.
  6. Estàs disposat a dedicar la teva vida buscant petites errades al càlcul científic de l’edat de la Terra (uns milers de milions d’anys), però no et sembla malament creure dates escrites per gent de l’Edat de Bronze, asseguts a les seves tendes i especulant que la Terra només és unes generacions vella.
  7. Creus que tota la població del planeta amb l’excepció dels que comparteixen les teves creences – excloent però tots els de les sectes rivals – passarà l’Eternitat en un Infern de Patiment Infinit. Malgrat tot consideres la teva religió la més “tolerant” i la que més estima.
  8. Mentre que la ciència moderna, la història, la geologia, la biologia i la física no han pogut convencer-te del contrari, un idiota rebregant-se pel terra i parlant en “llengües” és tota l’evidència que necessites per “provar” el Cristianisme.
  9. Defineixes 0.01% com una “taxa d’èxit alta” al parlar de pregaries respostes. Ho consideres una prova de que resar funciona. I creus que el 99.99% de fallades va ser simplement la voluntat de Déu.
  10. En realitat saps molt menys de la Biblia, el Cristianisme i de la història de l’església que molts ateus i agnòstics, però tot i així et consideres un cristià.

No em digueu que no són encertats… especialment el 10…. i el 5 …. i el 7 …, bé, i tots…..

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.