Shigatse

Avui (25) estem a Shigatse, la segona ciutat del Tibet. Hem visitat el monestir de rigor (son impressionants, no te’n canses, de veritat). El d’avui es deia Tashilhunpo, i era un dels mes grans del Tibet, tenia sobre els 4000 monjos (no sobra cap zero, son 4k!). Despres de la invasio (el 1959) i de la revolucio cultural (1968-1970) en queden ara uns 400 (i han anat augmentant aquests darrers anys).

El monestir es la seu del Panchen Lama (el segon despres del Dalai Lama), el 10e Panchen Lama va morir fa uns 10 anys, i el seu successor (un noi de 16 anys) els xinesos el tenen presoner des d’aleshores (tenia 6 anys!) i es el presoner politic mes jove que hi ha al mon.

Com a tots els monestirs, no hi ha cap foto del Dalai Lama (estan prohibides), i mes des de que li van concedir el Nobel de la Pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.