Els guerrers de Xi’an

Ahir vam anar a veure els guerrers de Xi’an. Impressionants. Son de mida real, semblen reals, i ja n’han desenterrat i restaurat gairebe un miler.

L’estat en que estan al desenterrar-los es lamentable, cada guerrer esta en centenars de peces, triguen entre mig any i dos anys a reconstruir-ne un. I a mes no son gris com els veiem sempre sino que estan pintats de colors, pero que al contacte amb l’aire la pintura desapareix, i encara no saben com preservar-la, per aixo no en desenterren mes.

blog/PICT5268.JPG

I pensar que molta gent va pagar molts diners per veure’n mitja dotzena (i els que va pagar el Ferum per portar-los) i aqui n’hi ha mes de mil plantats, i fins a 6000 enterrats….

2 comentaris


  1. home, sortia més barat que anar a Xi’an 🙂

    Respon

  2. Doncs no se que dir-te. Tot depen de com facis la comparacio. Si la fas en valors absoluts, si que surt mes barat el Ferum. Si la fas en rati Euro/Guerrer vist, aleshores segurament es mes barat anar a Xi’an. I mes si tens en compte que per fer el Ferum i portar els sis o set guerrers van usar part dels teus impostos 🙂

     

    Respon

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.