Potser no val la pena repetir-ho més….

Llegeixo en Hughes a Linux Advantages and Disadvantages: Part 1 repetint el que tots portem dies i més dies repetint. Que per l’ús diari i habitual a moltes llars, a molts llocs de treball, en definitiva, gairebé sempre, Linux no és una alternativa passable sinó una excel·lent i vàlida alternativa. Que les funcionalitats que necessitem i demanem als ordinadors Linux les supleix amb escreix. Que instal·lar Linux no ha de provocar-nos unes ànsies suicides imparables, sinó que podem continuar fent vida normal (si és que treballar amb ordinadors pot considerar-se vida normal).

I? Què aconseguim repetint-nos fins fer-nos més pesats que el plom? Heu aconseguit fer canviar d’idea molta gent? O només aconseguim fer canviar gent que ja està, d’alguna manera, predisposada a canviar? Fa uns dies en Galli ja comentava la resposta habitual que rebem quan parlem de programari lliure: Pero éste es superior. No em direu que no l’hem rebut un cop i un altre.

Avui, discutint amb algú, algú que “mana”, em presentava queixa de que hem instal·lat Linux a un usuari concret (d’això va aquest rotllo de migrar….). No m’ha donat cap argument coherent ni minimament intel·ligent en contra del Linux… Això si, ha dit, tot satisfet a la pregunta de quin era el problema per tenir Linux a la UdL: Això no cal que t’ho expliqui. Doncs si, cal que m’ho expliquin, perqué NO HO ENTENC!

Suposo que aquest apunt deixa entreveure una certa frustració….. sí, la tinc! És que ja no sé quins arguments, quines raons he de donar. Si és que la gent no escolta, si és que la gent no vol sentir….. Això sí, quan entra el virus, quan el seu document no el pot obrir l’amic investigador que fa anar Mac, etc. aleshores sí, correm-hi tots a adobar-ho!

Per cert, la taxonomia dels estudis Windows vs. Linux que fa en Hughes m’ha fet riure una mica:

There are lots of studies of such issues as stability, security, performance, and reliability of Linux vs. Microsoft Windows. They can roughly be divided into two lists:

 • Studies paid for by Microsoft
 • Studies that conclude Linux wins

1 comentari


 1. Carles, oblide’s que molta gent que es suposa que sap fer servir un windoüs estan bastant lluny d’entendre un concepte tan bàsic com el de les carpetes, el cortar i el pegar. I amb lo dels usuaris al xp i el Mis Documentos que varia segons l’usuari és monten uns pollos terribles.
  Molts no han tocat mai una consola msdos i els que ho van fer ho han oblidat molt ràpid per tant el concepte de la shell els va gran.
  I sobre la gent que l’usa normalment i més o menys s’empesca:
  – Usar el Office o el Word claro hombre que en saben no són paletos!
  – Usar el Linux? Això és d’Informàtics raros…
  – Els regales Ubuntus i encara els que té l’accepten sembla que te fassin un favor. I total saps que aquells cd’s en el millor dels casos l’únic que faran serà acumular pols.
  – Apart la ventatja del software lliure de cara cap a ells és que és gratüit. I sempre te respondran: Jo no pago pas pel software que uso encara que sigui propietari! (Que llest que sóc)

  Estic en una acadèmia donant cursets d’Informàtica, és a dir, excepte algunes excepcions ofimàtica que és el que ven. I els cursets de Office i Windous semplenen en un plis. I els de software lliure és suspenen per falta de demanda.

  De fet he comprovat que encara hi ha moltíssima gent que no sap ni que és el Firefox, i quan ho saben encara que és infinitament superior al IE ben pocs es canvien. IE i Outlook són lo pitjor i tot i això s’usen majoritàriament (Més feina pels informàtics a treure virus i punyetes). La gent és així de tossuda. Per tan per convencer la migració de la UdL a la gent haureu de contractar també una quadrilla de becaris que fassin de charlatans (Vendre fum sol funcionar millor que donar bones raons)

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.