Política de llicències o eliminació de clients?

Un parell de lectures que he trobat: Microsoft Fights Back i Microsoft: Upgraded Motherboard = New Windows Licence. Em fan augmentar el nivell de felicitació envers els usuaris de Microsoft, aviat ex-usuaris de Microsoft. Per una banda Microsoft sembla que s’està plantejant ja fa temps (hi ha hagut altres intents, com bloquejar l’accés als infames Service Pack i Patches als usuaris que no paguin) ser una mica més dura i estricta pel que fa a la pirateria. Ja era hora. No oblidem que la major part d’instal·lacions domèstiques són pirates, especialment Office i tot allò que no sigui Windows. Per l’altra ara sembla que tenir una llicència i anar tirant no servirà, que un canvi a la placa base, per accelerar l’ordinador, per tenir PCI-X, etc. ens obligarà (els obligarà als que paguen a Microsoft) a comprar una nova llicència de Windows. Resultat de tot això, doncs que molta gent haurà de buscar alguna alternativa…… i aquí és on hem d’entrar amb els nostres sistemes operatius, que no t’obliguen a delinquir per deixar-los als amics, sinó que ho encoratgen, que no t’impedeixen canviar de placa base (encara que tampoc t’hi obliguen a actualitzar el PC com els del senyor Gates).

Serà, tot plegat, resultat de què el mercat de Microsoft sembla estancar-se una mica. Serà producte de què la gent cada cop menys actualitza i posa la darrera versió de l’escombreria que fabrica Microsoft. La penetració d’XP no ha substituït tots els operatius que estan corrent a les màquines (queden molts 98, ME, NT, 2000, etc.), i, evidentment, Windows 2003 tampoc ha tingut l’éxit esperat. I tot això quan tenim Vista a l’ídem (o no, igual el retrassen uns anyets més). Ha decidit Microsoft que tenir el 9x% del mercat no serveix de res si la major part d’aquest mercat no passa per caixa?

De tota manera, si és com sembla que ara volen cobrar més coses i més sovint, potser començaran a perdre clients d’aquests que no han tingut mai tampoc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.