Política de llicències o eliminació de clients?

Un parell de lectures que he trobat: Microsoft Fights Back i Microsoft: Upgraded Motherboard = New Windows Licence. Em fan augmentar el nivell de felicitació envers els usuaris de Microsoft, aviat ex-usuaris de Microsoft. Per una banda Microsoft sembla que s’està plantejant ja fa temps (hi ha hagut altres intents, com bloquejar l’accés als infames Service Pack i Patches als usuaris que no paguin) ser una mica més dura i estricta pel que fa a la pirateria. Ja era hora. No oblidem que la major part d’instal·lacions domèstiques són pirates, especialment Office i tot allò que no sigui Windows. Per l’altra ara sembla que tenir una llicència i anar tirant no servirà, que un canvi a la placa base, per accelerar l’ordinador, per tenir PCI-X, etc. ens obligarà (els obligarà als que paguen a Microsoft) a comprar una nova llicència de Windows. Resultat de tot això, doncs que molta gent haurà de buscar alguna alternativa…… i aquí és on hem d’entrar amb els nostres sistemes operatius, que no t’obliguen a delinquir per deixar-los als amics, sinó que ho encoratgen, que no t’impedeixen canviar de placa base (encara que tampoc t’hi obliguen a actualitzar el PC com els del senyor Gates).

Serà, tot plegat, resultat de què el mercat de Microsoft sembla estancar-se una mica. Serà producte de què la gent cada cop menys actualitza i posa la darrera versió de l’escombreria que fabrica Microsoft. La penetració d’XP no ha substituït tots els operatius que estan corrent a les màquines (queden molts 98, ME, NT, 2000, etc.), i, evidentment, Windows 2003 tampoc ha tingut l’éxit esperat. I tot això quan tenim Vista a l’ídem (o no, igual el retrassen uns anyets més). Ha decidit Microsoft que tenir el 9x% del mercat no serveix de res si la major part d’aquest mercat no passa per caixa?

De tota manera, si és com sembla que ara volen cobrar més coses i més sovint, potser començaran a perdre clients d’aquests que no han tingut mai tampoc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.