Ping de Firefox: Spyware o simple paranoia?

Ja ha començat la previsible polèmica al voltant de l’atribut de ping que s’ha implementat a les betas del proper Firefox: Firefox ‘s Ping Attribute: Useful or Spyware?. Pels que no ho sabeu, l’atribut esmentat permetrà que es posi un tag ping als enllaços que tens a la plana, perquè el navegador del client avisi al servidor que s’ha apretat aquell enllaç. La polèmica apareix, com us podeu imaginar, per les pors que això pugui suposar una eina de seguiment del què fem amb els navegadors. Com sempre, cal pendre’s les coses amb calma, respirar un parell de cops amb tranquil·litat i després opinar.

Quin problema de seguretat hi ha? Doncs que saben on cliquem. Però ara penseu, molts llocs empren trucs per saber on cliqueu de totes maneres: redireccions, un bug de l’Explorer amb les imatges, etc. Per tant aquest seguiment, qui el vol fer, ja el fa. Diferència d’emprar el ping amb el Firefox, doncs que (o bé via codi, o via plug-in, o potser amb una opció de configuració), podrem desactivar que aquesta informació es transmeti, cosa que sempre serà millor que no tenir més remei que clicar sobre la redirecció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.