No sé si és la manera: Votació contra Microsoft a Taiwan

Llegeixo a Taiwanese parliament votes against Microsoft que el parlament de Taiwan ha votat una resolució que insta a reduir, per a l’any vinent, les compres a Microsoft en un 25%. Ho fan per evitar el nivell de quasi-monopoli que té Microsoft al govern Taiwanés.

Sembla que la mesura no és legal (crec que a Espanya no ho seria). Però de tota manera, no crec que siguin mesures d’aquest tipus les correctes. Si es vol evitar dependències de proveïdors concrets, etc. el que cal és establir estàndards oberts de documentació (OpenDocument), de comunicacions, etc. i limitar-se a aquests estàndards. Garantint neutralitat tecnològica (DE VERITAT, no la que demana Microsoft), i garantint independència de proveïdor. Mentre els governs (i administracions totes) facin coses que requereixin productes de determinats proveïdors (3alacarta, Hisenda, etc.), no tenim res a fer en eliminar dependències d’aquests proveïdors.
De tota manera, em fa molta gràcia que hi hagi gent que es queixa que es demana OpenOffice o Linux en alguns casos, precisament, la gent que mai s’ha queixat del fet que es demani Windows al comprar determinats productes….. o sigui, com diria aquell: “haber escogido muerte”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.