Pirateria i llocs de treball

Una de les diverses notícies que hi ha referents a l’informe sobre pirateria a Europa:

La BSA asegura que reduciendo un 25% la piratería se crearía 4.000 puestos de trabajo en España.

Després de llegir (o sentir/veure a la tele) bajanades d’aquest calibre un s’ha de preguntar, el periodista que ho ha escrit, publica tot allò que li envien, tota aquella nota de premsa que li arriba, sense llegir-la o simplement és ruc. És al·lucinant que exercicis de demagògia tant patètics com aquest vegin la llum sense cap mena d’esperit crític, sense cap reflexió, per part dels mitjans.

Primera fal·làcia de tots aquests informes: tothom que té un programa pirata el necessita prou com per comprar-lo. Siguem sincers i realistes. Quanta gent coneixeu que té programes i més programes instal·lats al seu PC (pirates, evidentment), en una espècie de coleccionisme-cleptomaníac de programari que no necessita, que no utilitza, que no sap fer anar. Quin deu ser el nombre de còpies de Photoshop, AutoCAD, etc. etc. pirates de gent que no els instal·laria si n’hagués de pagar només 1€, bàsicament perquè no li fan cap falta ni una. Evidentment reduir l’índex de pirateria en aquests casos no implicaria ni una sola venda més de programari.

Segona fal·làcia: vendre més programes implica, necessàriament, més llocs de treball. Molts dels programes més piratejats: Windows, Office, etc. en cas de ser venuts no implicarien, pràcticament, ni un lloc de treball més. Només que la maquineta de gravar CDs, DVDs de Microsoft (a Bangalore, probablement), n’hauria de fer una còpia més. Per molt que, de sobte, tothom es tornés boig com un llum d’oli i comprés tot el programari que té instal·lat a casa, voleu dir que 155000 persones més a Europa trobarien feina?

Tercera fal·làcia (aquesta més amagadeta….): vendre més programes, o sigui, baixar l’índex de pirateria, no suposa pèrdua de llocs de treball. Atenció al que dic, que no estic defensant la pirateria, sinó que critico l’estadística. Si de sobte tota la humanitat (després de fumar-se alguna cosa, suposo) decidís gastar-se un munt més de diners en programari i deixés la pirateria per les películes que passaria amb tota la gent que viu de la pirateria. Segons BSA, SGAE i púrria d’aquest calibre la pirateria és una mafia que mou molts de diners, per tant, molts llocs de treball. Es perdrien no? Els han tingut en compte a l’hora de fer els números la gent d’IDC? Compte (Ojo! que diem a ponent), jo no dic que defensi la pirateria ni aquests llocs de treball, sinó que al donar dades numériques s’ha de ser exacte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.