All Yuor Base Are Belong To Us

Ja fa uns dies que m’estic mirant Google Base, i la veritat, no se que pensar-ne. Si és un gran invent, si és un perill públic, si no serveix de res….

Google no té fama de fer les coses sense motius, ni de fer-les massa malament. Per tant, suposo que tenen clar que en volen fer alguna cosa gran de GoogleBase. De moment veig és com una mena d’anuncis classificats, hom hi pot entrar, fàcilment, cases, vehicles, etc. Hi pots entrar de tot, tu en defineixes l’estructura, però de les predefinides, sembla un diari d’anuncis breus.

Com pensa guanyar-hi diners google? Suposo que si es converteix en el meta-diari-d’anuncis-breus podràs, pagant, evidentment, posar els teus anuncis (o entrades a la megabasededades) a dalt de tot.

El que em preocupa no és si google monta una base de dades on pots penjar-hi coses (anuncis, fitxes personals, etc.), sinó dos coses diferents:

 • L’omplen ells? Hi estan posant dades tretes del seu crawler? Estan “deduïnt” dades del seu crawler?
 • Registren les cerques? Vinculen les dades entre elles?

Cada cop més google (o altres, yahoo, microsoft-msn, etc.) comencen a tenir proutes dades de nosaltres per ser, cada cop més, un Big Brother. Amb la política d’adquisicions que porten, comprant Orkut, Skype, etc. totes aquestes companyies, de sobte tenen a les seves mans un munt de dades, que poden consolidar, que els permetria crear un perfil nostre prou acurat.

Soc un paranoic?

PS.: Hi ha una cosa de Google que encara no li he trobat la punta, això sí, Google Sets. No tinc ni idea de quina utilitat pot tenir per google això……..

2 comentaris


 1. No crec que sigui paranoia, això es el què ens han ensenyat les pelis de hollywood xDD

  Fora conyes, estic amb tu que no m’agraden que aquestes megacorps, ens facin tans formularis amb noms, adreces, etc. encara que sempre acabis posan dades falses, no m’agrada xD

  Respon

 2. El que em preocupa no és que em demanin dades en formularis, que evidentment només em serveixen per entrenar la meva imaginació, sinó que comencin a emprar el seus recursos en reunir dades i enllaçar-les.

  Fa anys tenia por de que empreses com microsoft ho fessin emprant backdoors en programes, etc. La por era infundada, no els cal fer anar métodes tant pobres. La informació els la donem nosaltres, voluntariament i volem, repeteixo volem que ens la indexin, ordenin, etc.

  Penseu en el sistema d’indexació d’escriptori de Google, el que volia posar Microsoft al Windows LonghornVista, etc. Que en fan de les dades indexades dels nostres documents del disc, quan trigaran a oferir-te: Accedeix a la teva informació des de tot arreu via Internet amb Google YourPC o Microsoft Everywhere o ….. No massa, crec, i voldrà dir que tenen la teva (ara seva) informació als seus sistemes…..

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.