OpenOffice filter to Microsoft Word XML

Acabo de veure-ho a slashdot: SourceForge.net: Project Info – OpenOffice filter to Microsoft Word XML. Sembla (no l’he probat) un filtre per importar fitxers OpenDocument per MS Word. Suposo que toca un altre cop discutir si aquestes coses fan bé al programari lliure o si li fan mal.

Jo apostaria per que li fan bé. Recordo que als inicis de Word Microsoft proporcionaba un kit de desenvolupament per fer-ne filtres d’entrada/sortida de formats. On jo treballa erem beta-testers de Windowz i el vam rebre. Clar que en aquella época al mercat hi eren Wordperfect, Wordstars, AmiPros, etc. i amb shares gens despreciables. Suposo que aleshores era interessant tenir filtres per capturar clientela. Recordeu que MS fins i tot tenia (o té, ja no ho sé), una ajuda específica per usuaris de WordPerfect. Fa temps que no trobo (l’he buscat amb certa insisténcia) el kit de desenvolupament o algún indici de com desenvolupar filtres per Office, potser ara no interessen…..

Cada cop estic més convençut de que la guerra del programari lliure no és ni els sistemes operatius (com diuen alguns), ni el programari ofimàtic (com diuen alguns altres). Ja fa temps que estic segur que el problema son els formats i la guerra que MS està plantejant al OpenDocument n’és un bon indicador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.